Fargerik kommunikasjon – Du er god nok!

Fargerik kommunikasjon – Du er god nok!

Det er merkelig hvordan livet kan vise deg sider, som gjør at du senker kravene og omfavner helt andre veier en det du hadde tenkt. Det er refleksjoner som kommer til syne på en helt annen måte en før. Ting som du kanskje hadde tenkt var bra og utrolig klokt, som visner for å kun bli justert til noe som er i ferd med å bli mye bedre.

Du er god nok. Har du noen gang tenkt den tanken helt bevisst? Den lille stemmen som alltid følger deg i alt du gjør. Det du sier til deg selv, mange ganger om dagen. Den kommunikasjonen som du har med deg selv. Hver dag! Hva er så kommunikasjon? og hvorfor stiller vi spørsmålet så ofte rundt dette temaet. Grunnen kan være at det handler om så utrolig mange faktorer og situasjoner. Om du er på jobben, om du er på skolen eller på treningen. Alt handler om kommunikasjon og hvordan du oppfatter det som skjer rundt deg.

Kommunikasjon er fargerikt!

945055_10200568438270780_389839958_n

  • Kommunikasjon er kodet energi og ord. Du tror det handler om det verbale som er hva du sier. Ordene som oppfattes fordi de høres. Sannheten er at kommunikasjon er hva du sier før du snakker. Det er det du sender ut i form av din energi. Det som viser vei lenge før du snakker, og som forteller hvor kongurent du er i øyeblikket når du formidler noe. Alt er synbart!
  • Kommunikasjon er  mye. Det formidles gjennom vakker kunst og poesi. Det er fargene som danser og gir deg en følelse som skaper et bilde. Det er energi i et uttrykk som spres uten ord. Kommunikasjon er et verdenspråk som via musikkens toner formidles over landegrenser som en bølge, og som hvert et menneske kan tolke på sin egen måte uavhengig språk.
  • Kommunikasjon er nøkkelen til fred. Fred som skapes i hvert et hjerte, og som baner vei for vår neste generasjon. Kommunikasjon handler om å lese sjelens ord som sies uten det verbale, men sendes ut via en følelse og treffer deg som en følelse.

Kommunikasjon er følelser. Det handler om hvordan du oppfatter hva som sies. Kommunikasjon oppfattes akkurat som du vil selv.

Kommunikasjon er livet og livet er deg. Følelser er ferskvare. Vi kan faktisk velge hvordan vi ønsker å ha det. Dine tanker, din stemme er din kommunikasjon videre fremover.

Alt du gjør idag, vil vise resultater imorgen. Kommunikasjon er deg. Vær bevisst og husk, du er god nok. Du må aldri tenke noe annet.

Alle mennesker er verdifulle. Vi har ingen å miste. Det aller mest grunnleggende for alle mennesker der du måtte være på din arbeidsplass, i ditt idrettslag eller på din skole er å bli sett. Oppleve en verdi,- nettopp om at du er god nok som akkurat det menneske du er.

Menneskene er fremtidens ressurser. Det må vi aldri glemme, i denne teknologiens tidsalder.

DU er god nok! Stopp mobbing! Det er lov å bry seg!

Foto: Knut Støvne                                                                                                                                                                                                               Tekst: Mette Oskarsen