Hjernen er en luring!

Hjernen er en luring!

Den lurer alle sammen! Du er god nok!

Hver dag beveger det seg ca. 50.000 – 70.000 tanker gjennom hodet ditt! Har du tenkt på hvilke tanker du hitill har tenkt gjennom denne dagen? Det er trist å se hvor mange unge som ei opplever seg som gode nok. Som strekker seg etter helt urealistiske mål hvor de som menneske blir tråkket på, sett på med kritiske øyne og hvor praten kanskje gjennom hele dagen gjør deg usikker. Det er den grusomme følelsen hvor kraften i deg selv som person svekkes og gjør deg svakere.  Det finnes ingen sterkere person som kan virkelig ta deg på denne måten. Du er fullstendig klar over dette, og du ønsker at det skal stoppe.

  • Det er tanker du har tenkt. Det er du klar over og veldig bevisst på! JA, for det er faktisk deg selv som sier alt det ufine til deg selv. Det er dine tanker på tross av at vi ønsker å påføre andre at vi tenker som vi gjør! Det er mye enklere å skylde på alle de andre.

Følelsen er virkelig og følelser er ferskvare

 Tristheten du kan føle, er virkelig. For følelser er et kompass i ditt liv for hvordan du har det. Hjernen er en luring! Den tilpasses akkurat som du ønsker. Det er som en muskel som trenes opp for å bli best mulig. Ja, nettopp for at du skal gjøre dine ting hver dag. De rutinene som skaper din hverdag, og som du skaper selv.

Hjernen er et kraftfullt verktøy! Der skapes det ideer hvor ditt kreative ”jeg” får blomstre og hvor du har en fantastisk skaperevne til å vise verden hvem du er. Der hvor tankene dine flyter, og hvor du kanskje har vært borte i at tiden stod stille! Stille, nettopp fordi du var i flow i ditt innerste skattekammer der hvor du alltid er god nok! Det er her hvor du har evnen til å lære akkurat det du ønsker. SÅ lenge du vil selv, for det kan kreve et stykke arbeid. Men, utfallet blir som du ønsker. Du bestemmer!

Uansett hva du tenker så er det din sannhet!

Har du bestemt deg for at sånn er det! Så er det din sannhet. Det er du som tenker den tanken. Still deg selv spørsmål når du blir bevisst på alle tankene du tenker.

”Hvordan vet jeg det?” Hva er det som gjør at jeg føler meg som jeg gjør? Er det virkelig slik at følelser er ferskvare? Hva skal til for å stoppe en følelse, raskt og gjøre min dag bedre nå?

Du som menneske er den mest verdifulle og unike person. Du har alle magiske trylleformler for å løfte deg videre. DU kan få til hva du vil, men du må starte et sted. Start med å si til deg selv at dette skal jeg klare. Sett deg gode mål som tilpasser din situasjon der du er i dag.

Vit at det finnes mennesker rundt som tror på deg. Du er verdifull.  Hjernen er en luring! Den skaper go-følelsen når du har den. Den skaper latterkrampe, og den skaper i tillegg følelsen når du kjenner deg utilstrekkelig. Hvor kommer alt dette fra, og hvorfor må det være slik at fremtidens neste generasjon, og mange av morgendagens foreldre skal ha det slik?

Samfunnet stiller krav til hva, hvordan og hvorfor ting fungerer som det gjør. Still størst krav til deg selv! Du bestemmer, det er dine tanker.

Dette er for enkelt, for lett vil du muligens tenke nå!

Det må skje endring i samfunnet. Dette handler om å bevisstgjøre alle mennesker om at du er god nok! Det handler om å bli bevisst på at det er lov å bry seg! Det handler om at vi ønsker å stoppe mobbing!

Hjernen er en luring! Du er god nok, og har alltid vært. Uansett hva du ønsker å gjøre. Vær bevisst på dine valg av tanker. Løft blikket å se på de som du møter.  Alt henger sammen, vi mennesker trenger hverandre.

Du er verdifull, – du er god nok, du må aldri tro noe annet!

Jeg tror på deg!

Skrevet av Mette Oskarsen