Mennesker trenger hverandre!

Mennesker trenger hverandre!

Det går ikke en dag. En dag hvor du kan være i fred for all den uro som skjer ute i verden. På sosiale medier, nyheter og instagram har du tilgang 24/7 på alt som skjer.

Min erfaring gjennom lang tid er å se hvordan folk bryr seg mindre med det som faktisk er nærmere dem en de tenker selv.

Jeg vil påstå at når mennesker utsettes for all de krisene som skjer ute i verden, så kan det gjøre at flere og flere blir emosjonelt avstumpa. Hvorfor? Fordi du ser og hører om vold, terror, konflikter oftere og oftere. Mange reagerer ikke lenger når situasjoner skjer!! Kan være at du kun leser om det som skjer.  Hva hvis det rammet deg? For uro, vold, urettferdighet og overtramp skjer. Mye nærmere en du muligens er bevisst.

Mennesker ”lukker” ofte øynene for det rundt seg, og orker ikke forholde seg til at det skjer for eksempel overtramp  der de er i hverdagen sin. Vi skal vite at alt som skjer handler om energi. Energi som kan kjennes lenge før uroen starter. Denne energien har alle tilgang til. Vi må bli bevisst og slutte å late som, men heller reagere når vi opplever urettferdighet.

Egoet til mange handler om å karre til seg mest mulig, gå bak ryggen til folk, eller lure de. Uansett om noen tråkkes ned, eller liv blir ødelagt. Være seg i skolesituasjoner, familiebedrifter, arbeidssammenhenger eller familiekonflikter.

Vær en «nødstopp» for en annen!

Vi må våge å stille åpne spørsmål. Se en situasjon fra flere sider. Være modig nok, og ikke gjemme seg bak feighet om at dette er andres skyld. For det er mennesker veldig flinke til, – skylde på andre!

Tenk etter, hvor mange ganger har du ”lurt” litt på om det du hører er helt rett? Likevel så tørr du kanskje ikke sjekke ut.  Hvorfor?  – Det er energi som forteller deg mest sannsynlig at det er noe som skurrer, som du ikke helt klarer å gripe tak i. Dette er valg du gjør, og kan være styrt av frykt eller redsel. For alt du gjør handler KUN om valg. Valg som kan gi katastrofale konsekvenser for andre dersom du i taushet ikke griper inn når du ser urovekkende situasjoner pågår.

Det er ikke slik at vi kan skylde på andre!

Alle må starte med seg selv. Være åpen for det som skjer rundt. Vær medmenneske å bry seg mer om de som du møter hver dag. Det er et tøft samfunn for alle. Ikke minst for de unge som vokser opp idag, og er lett påvirkelig av alt som skjer på instagram og andre sosiale kanaler.

Strekk ut en hånd og gi glede, håp og troen på at mennesker er der vennlig i ryggen. Alle mennesker trenger hverandre. Det er ingen som lykkes alene.

La oss ikke overse der du er i hverdagen din, at det finnes vold, uro og overtramp. Vær bevisst, og bruk energi til å handle og ta action når du kjenner at noe skurrer og ikke stemmer. Da er det din intuisjon – (magefølelse) som gir deg signaler om at noe er galt.

Alt handler om energi.  Pust, lytt og vær tilstede der du er i ditt eget liv. Dersom du kjenner at noe skurrer, still deg spørsmålet,  «hva handler dette her egentlig om?»

Når du kjenner svaret – så er det det som er rett for deg.  Så lenge du bruker hjertet som kompass så vil du aldri få feil svar.

Du er unik. Du må aldri tro noe annet.

Mette Thea