Sommer, sol og ferieavvikling!

Sommer, sol og ferieavvikling!

Du hørte det i gangene. Hørte det ble nevnt. Det holdt det. Bare at det ble nevnt.

Ferieavikling. Du visste hva det betydde.  Jobbopptrapping!  For det kan være følelsen for mange i bedrifter. Ferieavvikling kan være det samme som jobbopptrapping.

Merkelig hvordan mennesker er skrudd sammen! Vi tenker en ting og gjør noe helt annet. Dersom vi virkelig forsto hva ferie betyr hadde vi neppe løpt fra det ene til det andre for å oppleve mest mulig i de få feriedagene det faktisk er i løpet av året. Ikke bare det, men da skal ofte hele familien, slekt eller venner ”Serves” i all form det enn måtte være. Da skal alle bli sett, hørt og ivaretatt så godt det evner seg å la gjøre. Ja, og rekker du det ikke, så har du garantert litt dårlig sammvitighet som smyger seg innpå og forteller deg at dette burde du, eller skulle du jammen ha gjort noe med.

Sannheten er at du verken burde, må, eller skulle ha gjort noe som helst. Du velger hva du gjør. Uansett hvilke situasjoner du er i er det du som velger din strategi.

Livet er nå, – grip øyeblikkene – tiden får du aldri tilbake!

Vi snakker om å skape minner. Minner hvor vi mennesker har hverandre. -Ikke bare i ferien, men hele året. Når du virkelig tenker etter, hva er det som betyr mest i livet ditt? Når har du det egentlig bra?

”Er det alt det materielle? Tjene mest mulig for å nå dine egne mål? Være høvding med tittel som du «tenker» gjør deg til det menneske du er i dag»

Du er ikke tittelen din! Det er helt misforstått! Du er mye mer en den! Når du forstår at tittel er kun noen ord. Betyr egentlig ingen ting når det kommer til  stykket. Så om du fjernet tittelen din, – hvem er du da?

Sannheten er at ferieavvikling kan bety direkte oversatt,: Påfyll til kropp og sjel. Ei bruke første del av ferien til å roe ned for deretter å ”krampekose  seg og slappa” av,-  og når ferien nærmer seg slutten, bruker vi siste halvdel av ferien til å mentalt innstille oss på at nå er det snart på`n igjen!

Kjenner du deg kanskje igjen?

Det er jo ikke rart at mange snakker om stresset. Stresset i hverdagen, stresset i ferien og stresset over alt de skulle ha rukket. Det er mange kloke og gode ferietips for hva en kan gjøre i ferien. Vi leser, hører og tenker. Tenker gjør en mest sannsynlig mye!

Så konklusjonen på det hele til alle som skal, eller er i  ferieavvikling i Norges rike eller på hele planeten for den saks skyld!

La fridagene bli de mest verdifulle minner. Minner som aldri kan bli glemt i et  hjerte. Puttet inn i dine barns skattekister som påfyll hvor ens mamma, pappa eller andre lagde erfaringer som gjorde de sterkere i troen på at de er gode nok.  Minner hvor du som menneske er tilstede for de rundt deg, akkurat der du er i ferie.

Vær våken for mennesker du møter i ferien. Løft blikket og la hjertet snakke så du evner å ta imot de tegn og signaler som faktisk blir gitt deg. Gi deg selv rom for stillhet, lytt til naturen og vær i øyeblikket.

Ta ingen ting som en selvfølge. Takknemlighet skaper glede som sprer seg som ringer i vann.  Alle mennesker trenger hverandre. Du er unik og utrolig verdifull.

La ferien bli til noe som gir påfyll. Hvor en skaper minner som lagres og gjør deg sterk og fremoverlent til en skal tilbake til  jobb.

Sommer, sol og ferieavvikling kan skape de mest fantastiske og magiske øyeblikk. Når du evner og blir bevisst på livet, øyeblikkene og at alle er vi like. Folk er folk, uansett hvem du er, hva du har eller hvor du går.

Nyt ferien, og lad opp øyeblikkene. Tiden som har gått vil du aldri få tilbake.

Husk, du er god nok!

God tur 🙂

Mette Oskarsen